• Breaking News

    Blog Pendidikan, Contoh Makalah, Contoh Naskah Drama, English Text, Contoh Resensi, Contoh Surat

    Pantun Cinta Bahasa Jawa Romantis

    Ono Teklek kejegur kalen…
    Tinimbang nggolek mendingan balen…

    Pit Abang
    Pite mas Mantri
    Nek ngesun Kembang
    aku ya ngantri

    siji loro telu papat
    lima enem pitu wolu
    biji loro tetep hebat
    angger kembang melu ngguyu


    Ndelok Monas seko Tugu
    Ben ra panas jejer aku

    Nyangking Ember Kiwo-Tengen
    Lungguh Jejer Tombo Kangen

    Esuk Nyuling Sore Nyuling,
    Sulinge Arek Surabaya
    Esuk eling Sore eling,
    sing dieling ra rumangsa

    Manuk glatik ning duwur seng, menclok
    Sira cantik isun ganteng, cocok

    Ana arjuna karo kresna
    Mangan salak karo sate baya
    Arane gen wong tresna
    Bocah blesak ya kaya luna maya

    Sawunggaling carito kuno
    Sing digawe kayune jati
    Yen eling dang sambangono
    Ojo gawe gelaning ati

    Lelene mati ditutuk
    Gowo mrene tak sujanane
    Yen merene ra nate petuk
    Ndang merene tak entenane

    Putih-putih kembang randu
    Kuning abang kembang palase
    Ati seddih nang awak kuru
    Kelingan adik ayu rupane

    Ono yuyu keblekan watu
    watune belah dadi pitu,
    Pancen sliramu sing paling ayu
    tambah ayu nek dadi pacarku
    .
    Jajan sekoteng no prapatan karang ayu
    Opo artine gantheng nek ora payu-payu

    Klambi biru nang nduwur klasa
    Yen bapak ibumu ra setuju, aku isa apa?

    Ono badak ditumpak'i lowo
    Ilatku cendak tapi manukku dowo

    Ono londo ajar basa jawa
    Entuk pacar jebul bekas germo

    Fashion

    Beauty

    Travel