• Breaking News

    Blog Pendidikan, Contoh Makalah, Contoh Naskah Drama, English Text, Contoh Resensi, Contoh Surat

    Kumpulan Pantun Gokil Bahasa Sunda

    Kumpulan Pantun Gokil Bahasa Sunda - orang sunda juga suka berpantu. pantun pantun nya orang sunda notabenenya sangat lucu, kocak dan gokil. nah bagi yang suka dengan kelucuan dan kekocakan orang sunda, khususnya dalam hal pantun, dibawah ini ada beberapa penggal pantu-pantunya orang sundayang lucu, kocak, gokil dan sangat menarik, silahkan dibaca :

    jalan-jalan ke tegal lega,
    beli sayur dan buah markisa
    Jadi orang jangan balaga,
    dijauhan ku batur baru tau rasa

    Ke cikini membeli dukuh
    Wayah gini masih tunduh
    Nini-nini nginum jajamu
    Hari ini masih kangen surangen sama kamu

    Nini-nini tumpak gajah sambil colohok
    Hari ini kamu mau kemana ajah hok?

    Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok
    Cai ngeclak ninggang nu munnu laun-laun jadi....

    Ka cipago tuluy ka cikijing
    Hallo surallo wilujeng enjing


     Pantun bahasa sunda dan artinya



    Siang-siang maen putsal, biar jago nginum jajamu
    Jangan marah jangan kesal, ituh ada cileuh di matamu

    Di pantai ada ubur-ubur, ubur-ubur masuk kendi
    Nu dareukeut kalalabur, karena kamu cadu mandi

    Jalan-jalan ke melaboh, di jalan ada kalong wewe
    Jangan ngaku-ngaku boga kabogoh, jomblo mah jomblo weh

    Ada pelangi di matamu
    Wilujeng wengi hey kamu-kamu

    Nini-nini make batik
    Hari ini kamu cantik

    Nini-nini meuli aci tarigu
    Aku udah benci kamu

    Nini-nini tinggal sama kake-kake
    Hari ini kayanya ngebangke

    Nini-nini mawa obor
    Hari ini jadwalnya molor

    Nini-nini mawa lilin
    Hari ini rek ulin

    Pantun cinta bahasa sunda



    Ka cikijing terus ka singaparna
    Wilujeng enjing ka sadarayana

    Ka gorontalo jalannya ke tonggoh
    Biarpun jomblo tapi eweuh nu bogoh

    Makan siang bari diuk na aspal
    Wajahku ganteng tapi eweuh nu apal

    Ada hayam hayam kate, hayam kate dari cihaur
    Sia-sia PDKT, kaboro direbut ku batur

    Ka pasar beli sajadah, nyimpang dulu ka tukang baso urat
    Hirup mah kudu getol ibadah, agar selamet dunya akherat

    Jalan-jalan ke gorontalo, disana ada sebuah candi
    Pantesan ajah kamu ngajomblo, ternyata kamu cadu mandi dan ngosok gigi

    Pantun bahasa sunda tentang pendidikan


    jalan-jalan ke tegal lega,
    beli sayur dan buah markisa
    Jadi orang jangan balaga,
    dijauhan ku batur baru tau rasa

    Ke cikini membeli dukuh
    Wayah gini masih tunduh
    Nini-nini nginum jajamu
    Hari ini masih kangen surangen sama kamu

    Nini-nini tumpak gajah sambil colohok
    Hari ini kamu mau kemana ajah hok?

    Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok
    Cai ngeclak ninggang nu munnu laun-laun jadi....

    Ka cipago tuluy ka cikijing
    Hallo surallo wilujeng enjing

    Pantun lucu bahasa sunda jorang


    Siang-siang maen putsal, biar jago nginum jajamu
    Jangan marah jangan kesal, ituh ada cileuh di matamu

    Di pantai ada ubur-ubur, ubur-ubur masuk kendi
    Nu dareukeut kalalabur, karena kamu cadu mandi

    Jalan-jalan ke melaboh, di jalan ada kalong wewe
    Jangan ngaku-ngaku boga kabogoh, jomblo mah jomblo weh

    Ada pelangi di matamu
    Wilujeng wengi hey kamu-kamu

    Nini-nini make batik
    Hari ini kamu cantik

    Nini-nini meuli aci tarigu
    Aku udah benci kamu

    Nini-nini tinggal sama kake-kake
    Hari ini kayanya ngebangke

    Nini-nini mawa obor
    Hari ini jadwalnya molor

    Nini-nini mawa lilin
    Hari ini rek ulin

    Sisindiran bahasa sunda



    Ka cikijing terus ka singaparna
    Wilujeng enjing ka sadarayana

    Ka gorontalo jalannya ke tonggoh
    Biarpun jomblo tapi eweuh nu bogoh

    Makan siang bari diuk na aspal
    Wajahku ganteng tapi eweuh nu apal

    Ada hayam hayam kate, hayam kate dari cihaur
    Sia-sia PDKT, kaboro direbut ku batur

    Ka pasar beli sajadah, nyimpang dulu ka tukang baso urat
    Hirup mah kudu getol ibadah, agar selamet dunya akherat
    Kaso pondok kaso panjang | kaso ngaroyong ka mimbar
    Sono mondok sono nganjang | sono ngaloyor ka kamar

    Saha we nu bade nyangke | kamari abdi nu ngajagi
    Bebende nu hade hate | pamatri ati nu sajati

    Colenak enak dicocol | Komo mun tambah kalapa
    Beletak pitak ditakol | Poho mun sirah mitoha

    Cikaracak ninggang batu | laun-laun jadi legok
    Tai cakcak ninggang huntu | laun-laun nya dilebok..

    Aya roda na tanjakan <> katinggang ku pangpung jengkol
    Aya randa gogoakan <> katinggang ku pohpor banpol

    Pantun bahasa sunda tentang lingkungan


    Batok kohok wadah huut
    meuli eunteung jang bikeuneun
    Budak montok gede hitut
    nyeri beuteung, jeungjeuriheun

    Daun hiris dibeungkeutan
    dibawa ka juru masigit
    Anu geulis ngadeukeutan
    hayangeun dibere duit

    Opat baris salah nyambung
    mun tukang kakara ngabangun
    Omat geulis ulah pundung
    mun akang kapaksa nyandung


    Aya listrik di masigit
    caangna kamana - mana
    Aya istri jangkung alit
    hanyakal geuning waria

    Pedah kuring kuralang kuriling
    ucing ge'ring ngahariring
    Tengah peuting jarempling
    kuring nyaring hayang ngising

    Hayu urang mupu tiwuohan
    malah mobok pagu
    Huntu linu murukusunu
    bongan tara ngosok huntu

    Mulung tanjung tengah gunung
    meunang cangkilung saguruntul
    Nurus tunjung mbah dukun
    ceunah nulung malah rahul

    Ka Jampang mawa pakarang
    ajang pe'rang makalangan
    Ka akang naha sale'mpangakang
    sayang ngan ka yayang

    Puisi bahasa sunda



    Rincik rincang rincik rincan
    gaya roda na tanjakan
    Sidik pisan sidik pisan
    nyai teh bogoh ka akang..

    Cikaracak ninggan batu
    Laun-laun jadi legok
    Nincak ruhak dina batu
    Laun-laun ngagorowok

    Budak leutik bisa ngapung
    Eta kalong ngrana Botak
    saeutik jiga celempung
    asa hayang ngarampana

    Gunung kelud
    gunung batu
    Nu teu boga udud
    osok memelas bari ngarayu

    Fashion

    Beauty

    Travel