• Breaking News

    Blog Pendidikan, Contoh Makalah, Contoh Naskah Drama, English Text, Contoh Resensi, Contoh Surat

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa


    KrumpulsContoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa - Alhamdulillah pada kesempatan kali ini saya akan share mengenai Geguritan Bahasa Jawa yang mungkin anda membutuhkannya untuk tugas sekolah.




    Berikut inilah Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa terbaru terlengkap

    1. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa berjudul Petenging Wengi

    Sumribit angin ngelus langit sore
    Manuk sriti bali ing pucuking cemara
    Nganti tekaning wengi sing nyenyet
    Gawang-gawang katon pasuryanmu

    Gawe tambah kekesing angin sore
    Tumlawung rasa kang ngulandara
    Wengi bakal tumeka maneh
    Bareng karo wewayanganmu
    Kang bakal ngebaki impen petenging wengi

    Lumaku turut petenging lurung
    Bakal gawang-gawang campur mega-mega
    apa kudu tak buwang bareng karo lumingsiring wengi ?

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa





    2. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa berjudul Lintang-lintang

    Lintang-lintang abyor ing tawang
    Cumlorot sliweran nalika alihan
    Kumleyang mencok ing socamu asihku
    Cahyane gumebyar sunare gilar-gilar
    ing telenge atimu sliramu tansah dakantu

    Lintang-lintang alihan
    Cumlorot telu ana pundhakku
    Kawitan lintang abang lintang perang
    Kapindho lintang mirunggan lintang kamanungsan
    Pungkasan lintang kumukus lintang kadurakan

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa





    3. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa berjudul Sedyaku

    Wis, Jeng…
    aku sumeleh
    Nyelehake pangarep-arepku
    Marang katresnan lan kawigatenmu sing semu
    Yen nyatane amung semene
    Cunthele lelakonku…

    Pepenginku tansah sumandhing
    Lan nresnani sliramu
    Kudu dakprunggel
    Sing luwih wigati, Jeng
    Donga lan pengestumu wae
    Tansah mili kanggo aku

    Wis, Jeng
    aku pamit
    Becik njembarake pikir
    Nggayuh kabegjan
    Mring ati lan katresnan satuhu
    Tan ora binagi ing liyan
    Sempurna ing guritan siji…

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa





    4. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa Berjudul Wayah Esuk Pedut angendanu

    Rong puluh tahun kepungkur aku lan sliramu nate mlaku ana dalan kene
    Saklawase ora nate ketemu
    Saliramu lan saliraku wus beda ora kaya biyen nalika isih tak kanthi
    Gandaning wengi mau isih sumrebak ngebaki pedut wayah esuk

    Wus aja mbok tangisi lakon kang wus kapungkur
    Wus pirang wayah ketiga tak lakoni nganti rambut warna ireng lan putih
    ing dalan iki rong puluh tahun kepungkur
    ana cerita rinajut endah

    Dik, kala kala sliramu isih dadi impenku
    Pirsanana ana nduwur kae
    ana teja manther ing sela-selaning gegodongan
    Lan lintang panjer wengi sing isih kari sakmenir gedhene

    Saiki aku lan sliramu linambaran rasa kangen
    Simpenen kangenmu ana impen

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa





    5. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa Berjudul Pedang Bakal Tumeka

    angrantu sinambi jumangkah ing dalan kang peteng kebak sandungan
    Mecaki lurung lurung kang dawa satengahing ara-ara samun
    Bumi kang kapidak kebak sinengker
    anggawa ganda bacin
    Manuk manuk dhandhang kekitrang wayah sor
    Peteng kang gemuleng ing angganing manungsa

    Wus sinerat ana ing kitab duk ing uni
    Pepadang bakal tumeka anggawa kabar bebungah
    Kanggo kita sami jalma manungsa
    Kang bakal amadhangi lurung-lurung, dalan-dalan lan ara-ara samun
    amadhangi sakendhenging jagat raya
    Mara gage kita sami tumenga ing angkasa
    Mangayubagya rawuhipun sang pepadhang
    Kanthi mesu raga nutup babahan nawa sanga
    Mmangestu nampi pepadhang

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa





    6. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa Berjudul Nalika Sepi

    Pasuryanmu sing bening
    Tumiba ing banyu mili turut pletheking surya
    Saya suwe tansaya adoh
    Ninggalake sepi

    Tan ana sabawa gumrisiking alang alang
    aku mung bisa nyawang
    Pasuryanmu sing kagawa banyu mili turut kali
    Nganti datan katon kasaput pedut

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa






    7. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa Berjudul Ron Garing

    Wengi sansaya atis
    Nalika aku sesingidan ing sajroning swara gamelan
    Kang digawa dening angin

    Prasasat tan kendhat
    anggonku kulak warta adol prungu
    ananging isih mamring

    aku wis pingin cecaketan
    Obormu kang makantar-kantar
    Madhangi jangkah lan jagatku

    ana ngendi papanmu
    Lelana tapa brata
    Tanpa pawarta tanpa swara

    aku kadya ron garing
    Kumleyang kabur kanginan
    ing jagat peteng lelimengan

    Krasa luwih abot
    anggonku ngadhepi dina-dina ing ngarep
    Mlakuku ora mantep

    Kagubet ribet lan ruwet
    adoh saka cahyamu
    Ppedhut ing sakindering pandulu

    Panjenengan
    Guruku, sihku, oborku
    Kancanana sukmaku sinau bab katresnan sajroning ati.
    Pengarang: Budhi setyawan

    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa






    8. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa Berjudul Kekudangku

    O, ngger sang ponang jabang bayi
    Bebarengan tangismu kang kejer sumusup ing wengi
    Sira wus lahir kanthi slamet
    Nyawang gumelaring jagat raya

    Yen sira nangis tak emban lan tak tembangake dandang gula lingsir wengi
    Kapurih sira bisa turu kanthi tentrem
    Yen sira mesem tak kudang tak liling

    O, ngger sang ponang jabang bayi
    Tak gadang dadiya wong kang luhur bebudenmu ing tembe
    Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa



    9. Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa Berjudul Udan Wayah Sore

    udan riwis-riwis nggawa angin gumanti
    ora kaya nalika kang kawuri sing kebak pangarep-arep
    dikaya ngapa lemah wus kebanjur teles

    Sesuk esuk yen sang surya wiwit sumunar
    Lan manuk kepodang colat-colot ana wit gedang
    Tak tunggu tekamu ing sak ngisore payung
    Tak kanthi lakumu tumeka ngendi

    Mbokmenawa sesuk sore wus ora udan riwis-riwis
    Marakake gawe kekesing ati
    Manuk kepodang wus mabur mangulon
    Nanging tetep tak tunggu tekamu

    Sekian....



    Demikianlah artikel yang bisa saya share mengenai Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa semoga berguna dan bermanfaat untuk anda semua - Contoh Geguritan Puisi Bahasa Jawa

    Fashion

    Beauty

    Travel